Meny

Så här gör du för att komma i gång!

Hitta rätt uttag i din bostad
Börja med att leta reda på var i din bostad ditt bredbandsuttag finns. Uttaget finns oftast i hallen eller källaren om du bor i en villa. Ditt bredbandsuttag kan antingen finnas på en så kallad fiberkonverter/switch eller ett uttag på väggen.

Koppla in din router eller dator
Anslut en nätverkskabel från bredbandsuttaget från din fiberkonverter/switch eller bredbandsuttaget på väggen till uttaget märkt Internet eller WAN på din router eller dator.

Surfa trådbundet
Om du inte har något behov av att surfa trådlöst räcker det med att du kopplar din dator med en nätverkskabel till uttaget märkt LAN på din router eller direkt till ditt bredbandsuttag.

Surfa trådlöst
För att surfa trådlöst när ni är flera användare, som vill surfa samtidigt, behöver du en router. När du kopplat in din router till ditt bredbandsuttag så kan enheterna anslutas genom att ange nätverksnamnet (SSID) och lösenordet till din router. Nätverksnamnet och lösenordet hittar du vanligtvis på en klisterlapp eller på undersidan av routern.

Fungerar det inte?
Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren här.
Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss. Klicka här för att kontakta oss.