Kommer jag få en publik IP-adress?

Du kommer att tilldelas en privat IP-adress när du surfar med vårt bredband. Vi använder oss utav s.k. CG-NAT (Carrier-grade NAT), vilket innebär att du som användare blir anonym på nätet då du delar samma publika IP-adress som flera andra användare.

Tilldelningen sker automatiskt via DHCP-tilldelning (Dynamic Host Configuration Protocol) och det är därför viktigt att dina enheter som är inkopplade till fiberuttaget är inställda på DHCP-tilldelning.

Så här ställer du in rätt DCHP-inställningar i din Windows och i din Mac.